Hem / BEGRAVNINGAR / Borgerliga begravningar

Tel: JOUR DYGNET RUNT
0383-140 84
070-531 40 84

Borgerliga begravningar

Det finns människor som av olika anledningar inte är medlemmar i Svenska kyrkan

Är man inte medlem har man inte heller betalat för Svenska kyrkans tjänster vid begravningsgudstjänsten. Detta gäller upplåtandet av kyrkolokal samt kyrkomusiker och präst. Då kan man istället ha en borgerlig begravning eller begravning i annan ordning som kan vara någon frikyrka eller samfund.

Varje kommun har någon form av lokal som står öppen för alla olika begravningar. Ofta är det ett kommunalt begravningskapell men det kan även vara ett folkets hus eller en bygdegård. Man kan också ha begravningen på någon vacker plats utomhus eller direkt ute på kyrkogården.

Vid en borgerlig begravning kan man i stort sett utforma begravningsceremonin som man vill. Det kan vara psalmer och bibelläsning men också vackra dikter och sånger som man tycker särskilt mycket om. Vem som helst som man har förtroende för kan förrätta en begravning men ofta är det en borgerlig officiant som är utsedd inom kommunen eller den begravningsentreprenör som man valt att anlita för begravningen.

Vi på Rendahls begravningsbyrå hjälper Er gärna med att utforma den begravning som passar just för Era behov i detta avseende. Vi är själva borgerliga officianter och har också kontakter med pastorer, musiker och solister som finns till hands för Er.